Q1. In a certain code language,
'A + B' means 'A is the mother of B',
'A - B' means 'A is the father of B',
'A $ B' means 'A is the son of B',
'A% B' means 'A is the sister of B',
'A/B' means 'A is the wife of B' and
'A = B' means 'A is the brother of B'.
Which of the following means A is the daughter of K?
A. A + K/J-P=D
B. J% P = K+A=D
C. K + A/P-D%J ✓
D. D + K = A/P-J
Answer: C
Q2. Three statements are given followed by three conclusions numbered I, II and III. Assuming the statements to be true, even if
they seem to be at variance with commonly known facts, decide which of the conclusions logically follow(s) from the
statements.
Statements:
No card is a parcel.
All cards are envelopes.
Some envelopes are bags.
Conclusions:
I. All envelopes can never be parcels.
II. No card is a bag.
III. At least some bags are postcards.
A. Only I follows ✓
B. Only II and III follow
C. Only II follows
D. Only I and III follow
Answer: A
Q3. In a certain code language, 'what where how' is written as 'aa dd ff'; 'where there that' is written as 'dd zz pp' and 'which
what here' is written as 'ff kk il'. How is 'how' written in that language?
A. kk
B. aa ✓
C. ff
D. zz
Answer: B
Q4. Select the correct mirror image of the given figure when the mirror is placed at MN as shown below.
yTfr93n
M
N
A.
B.
C. ✓
D.
Answer: C
Q5. Select the option that is related to the fifth letter-cluster in the same way as the second letter-cluster is related to the first
letter-cluster and the fourth letter-cluster is related to the third letter-cluster.
MEK: NVP :: GYT: TBG :: JWH:?
A. QDS ✓
B. QDT
C. PCR
D. PCS
Answer: A
Q6. Which of the following numbers will replace the question mark (?) in the given series?
1, 3, 10, 41, ?, 1237
A. 210
B. 202
C. 206 ✓
D. 200
Answer: C
Q7. What will come in the place of '?' in the following equation, if '+' and '-' are interchanged and 'x' and '+' are interchanged?
5-4-9+80 × 10 = ?
A. 33 ✓
B. 30
C. 35
D. 31
Answer: A
Q8. Select the option that represents the letters that when placed from left to right in the blanks below will complete the letter
series.
L_P_QS_K_P_S_KP_Q_L__PQS
A. KPLPQLPSKP ✓
B. KPLPLQLSPK
C. KPLPQQLPSK
D. PKLPQPLSKP
Answer: A
Q9. The position of how many letters will remain unchanged if each of the letters in the word 'NIGHTMARES' is re-arranged in
the English alphabetical order from left to right?
A. One
B. Three ✓
C. Two
D. Four
Answer: B
Q10. Which of the following terms will replace the question mark (?) in the given series?
YZUW, ?, QTQU, MQOT, INMS
A. UWSV ✓
B. WUSV
C. UWVS
D. USWV
Answer: A
Q11. Identify the option figure that when put in place of the question mark (?) will logically complete the series.
A. ✓
B.
C.
D.
Answer: A
Q12. Three statements are given followed by three conclusions numbered I, II and III. Assuming the statements to be true, even if
they seem to be at variance with commonly known facts, decide which of the conclusions logically follow(s) from the
statements.
Statements:
Some tears are drops.
Some drops are streams.
All streams are rivers.
Conclusions:
I. All tears can never be rivers.
II. Some drops are rivers.
III. All tears being streams is a possibility.
A. Both I and II conclusion follow
B. Only conclusion I follows
C. Only conclusion III follows
D. Both II and III follow ✓
Answer: D
Q13. Select the correct mirror image of the given figure when the mirror is placed at MN as shown.
M
bcFgl
N
A.
B.
C.
D. ✓
Answer: D
Q14. In a certain code language, 'NAME' is written as 'FNBO' and 'NANO' is written as 'POBO'. How will 'NAIL' be written in that
language?
A. MJOB
B. MJBO ✓
C. MOJB
D. MOBJ
Answer: B
Q15. Which of the four options will replace the question mark (?) in the following series?
UE 88, VG 84, WI 80, XK76, ?
A. YN73
B. YM72 ✓
C. ZN71
D. ZM72
Answer: B
Q16. 19 is related to 209 following a certain logic. Following the same logic, 27 is related to 297. To which of the following is 61
related, following the same logic?
(NOTE: Operations should be performed on the whole numbers, without breaking down the numbers into its constituent
digits. E.g. 13 - Operations on 13 such as adding /deleting /multiplying etc. to 13 can be performed. Breaking down 13 into 1
and 3 and then performing mathematical operations on 1 and 3 is not allowed)
A. 653
B. 671 ✓
C. 571
D. 600
Answer: B
Q17. Six letters Q, Z, V, T, L and A are written on different faces of a dice. Two positions of this dice are shown in the figures
below. Find the letter on the face opposite to Q.
A. T ✓
B. V
C. Z
D. A
Answer: A
Q18. In the following number-pairs, the second number is obtained by applying certain mathematical operations to the first
number. In three of the four pairs, the same pattern is applied and hence they form a group. Select the number-pair that
DOES NOT belong to this group.
(NOTE: Operations should be performed on the whole numbers, without breaking down the numbers into their constituent
digits. E.g. 13 - Operations on 13 such as adding/subtracting/multiplying to 13 can be performed. Breaking down 13 into 1
and 3 and then performing mathematical operations on 1 and 3 is not allowed.)
A. 335 - 119
B. 358 - 152 ✓
C. 317 - 101
D. 308 - 92
Answer: B
Q19. Identify the figure from the given options, which when put in place of the question mark (?), will logically complete the
series.
A.
B. ✓
C.
D.
Answer: B
Q20. What will come in place of the question mark (?) in the following equation, if '+' and '-' are interchanged and 'x' and '+' are
interchanged?
4515x5431+3+821 = ?
A. 1575
B. 1335
C. 1375 ✓
D. 1775
Answer: C
Q21. How many triangles are there in the given figure?
A. 21 ✓
B. 20
C. 19
D. 18
Answer: A
Q22. 31 is related to 152 by certain logic. Following the same logic, 47 is related to 168. To which of the following is 66 related,
following the same logic? (NOTE: Operations should be performed on the whole numbers, without breaking down the
numbers into its constituent digits. E.g. 13 - Operations on 13 such as adding /deleting /multiplying etc., to 13 can be
performed. Breaking down 13 into 1 and 3 and then performing mathematical operations on 1 and 3 is not allowed.)
A. 180
B. 190
C. 185 ✓
D. 187
Answer: C
Q23. The question contains pairs of words that are related to each other in a certain way. Three of the following four word pairs
are alike as these have the same relationship and thus form a group. Which word pair is the one that DOES NOT belong to
that group?
(The words must be considered as meaningful English words and must not be related to each other based on the number of
letters/number of consonants/vowels in the word.)
A. Triangle - 3 sides
B. Pentagon - 5 sides
C. Square - 4 sides
D. Hexagon - 8 sides ✓
Answer: D
Q24. Select the option in which the numbers share the same relationship as that shared by the given pair of numbers.
(149, 213)
(168, 232)
(NOTE: Operations should be performed on the whole numbers, without breaking down the numbers into its constituent
digits. E.g. 13 – Operations on 13 such as adding/deleting/multiplying etc. to 13 can be performed. Breaking down 13 into 1
and 3 and then performing mathematical operations on 1 and 3 is not allowed.)
A. (162, 222)
B. (137, 211)
C. (153, 217) ✓
D. (144, 198)
Answer: C
Q25. Six numbers 21, 22, 23, 24, 25 and 26 are written on different faces of a dice. Three positions of this dice are shown in the
figure. Find the number on the face opposite to 24.
A. 22
B. 21 ✓
C. 26
D. 25
Answer: B
Q26. Who among the following has authored the play 'Nil Darpan'?
A. Motilal Nehru
B. Chittaranjan Das
C. Dinabandhu Mitra ✓
D. Sarojini Naidu
Answer: C
Q27. Which of the following awards was won by Lata Mangeshkar in the year 2001?
A. Filmfare Lifetime Achievement Award
B. Padma Vibhushan
C. Dadasaheb Phalke Award
D. Bharat Ratna ✓
Answer: D
Q28. Which of the following is a correct order of basicity?
A. LiOH>NaOH>KOH>CSOH
B. LiOH>KOH>CsOH>NaOH
C. KOH>CSOH>NaOH>LiOH
D. CSOH>KOH>NaOH>LIOH ✓
Answer: D
Q29. Who founded the Prarthana Samaj in Mumbai in 1867?
A. Atmaram Pandurang ✓
B. Gopal Krishna Gokhale
C. Shri Ram Bajpai
D. Ram Mohan Roy
Answer: A
Q30. Who among the following formed the Bihar Provincial Kisan Sabha in 1929?
A. Kunwar Singh
B. JM Sengupta
C. Jayprakash Narayan
D. Swami Sahajanand Saraswati ✓
Answer: D
Q31. In which city was the first golf club of India situated?
A. Shimla
B. Gulmarg
C. Mysore
D. Kolkata ✓
Answer: D
Q32. Which article has a similar provision to that of Article 32 and deals with writ jurisdiction?
A. Article 227
B. Article 228
C. Article 225
D. Article 226 ✓
Answer: D
Q33. Mahendravarman I was the ruler of which of the following dynasties?
A. Pandya
B. Chola
C. Chalukya
D. Pallava ✓
Answer: D
Q34. What challenge does foreign investment often face in India?
A. Excessive foreign competition
B. Inconsistent regulatory environment ✓
C. Lack of skilled labour
D. Lack of consumer base
Answer: B
Q35. Who is Union Minister of State (Independent Charge) for Science and Technology as of July 2023?
A. Ramesh Pokhriyal
B. Dharmendra Pradhan
C. Ashwini Vaishnaw
D. Jitendra Singh ✓
Answer: D
Q36. Lathmar Holi is primarily celebrated in the state of:
A. Karnataka
B. Arunachal Pradesh
C. Uttar Pradesh ✓
D. Himachal Pradesh
Answer: C
Q37. Which of the following is NOT a condition for the President's office in India?
A. He shall not be entitled, without payment of rent, to use his official residence. ✓
B. He shall not be a member of either House of the Parliament.
C. The allowances shall not be diminished during his term of office.
D. He shall not hold any office of profit.
Answer: A
Q38. Which Indian among the following has his name in Time Magazine's list of '100 most influential people of 2021'?
A. Neeraj Chopra
B. Narendra Modi ✓
C. Virat Kohli
D. Amit Shah
Answer: B
Q39. When the analysis of population density is done by calculating it through net cultivated area, then the measure is termed as:
A. Agricultural density
B. Physiological density ✓
C. Gross density
D. Net density
Answer: B
Q40. Mohan Veena player, Pandit Vishwa Mohan Bhatt won the ________ Award in the year 1994.
A. Sangita Kalanidhi
B. Oscar
C. Grammy ✓
D. Sangeet Natak Akademi
Answer: C
Q41. Which plateaus are very fertile because they are rich in black soil that is very good for farming?
A. African plateau
B. Ethiopian plateau
C. Katanga plateau
D. Deccan lava plateau ✓
Answer: D
Q42. Which of the following pairs is INCORRECT regarding the grade of organisation and its example?
A. Cellular grade organisation - Sycon
B. Protoplasmic grade organisation - Paramecium
C. Cell-tissue grade organisation - Jellyfish
D. Tissue-organ grade organisation - Euplectella ✓
Answer: D
Q43. Who is the Chief Minister of Tamil Nadu as of July 2023?
A. Pinarayi Vijayan
B. M Yedurappa
C. KN Nehru
D. MK Stalin ✓
Answer: D
Q44. Which of the following states is the biggest producer of Pulses?
A. Madhya Pradesh ✓
B. Haryana
C. Punjab
D. Bihar
Answer: A
Q45. In which year was Project Tiger launched in India?
A. 1985
B. 1973 ✓
C. 1972
D. 1970
Answer: B
Q46. The head office of Board of Control for Cricket in India (BCCI) is located in ________.
A. Mumbai ✓
B. Kolkata
C. New Delhi
D. Chennai
Answer: A
Q47. Which of the following decomposition reactions is NOT a redox reaction?
A. Decomposition of dihydrogen monoxide
B. Decomposition of sodium hydride
C. Decomposition of potassium chlorate
D. Decomposition of calcium carbonate ✓
Answer: D
Q48. Which of the following statements best defines the monoecious?
A. A flower with both androecium and gynoecium ✓
B. A flower with dithecous
C. A flower with gynoecium only
D. A flower with androecium only
Answer: A
Q49. ________ is an industry association and self-regulatory organisation (SRO) whose primary objective is to work towards
the robust development of the microfinance sector.
A. Self-help Group Association
B. Microfinance Institutions Network ✓
C. Microfinance and Investments Regulatory Authority
D. NABARD
Answer: B
Q50. Details about Sudarshana lake is given in a rock inscription at Girnar (Junagarh), which was composed to record the
achievements of the Shaka ruler ________.
A. Rudrasimha III
B. Rudradaman I ✓
C. Chashtana
D. Maues
Answer: B
Q51. Which of the following statements is sufficient to conclude that two triangles are congruent?
A. These have two equal sides and the same perimeter. ✓
B. These have the same area and the same base.
C. One side and one angle of both triangles are equal.
D. These have the same base and the same height.
Answer: A
Q52. The average marks (out of 100) of boys and girls in an examination are 75 and 80, respectively. If the average marks of all
the students in that examination are 78. Find the ratio of the number of boys to the number of girls.
A. 2 : 3 ✓
B. 3 : 4
C. 1 : 3
D. 1 : 2
Answer: A
Q53. If the sum of two sides of an equilateral triangle is 16 cm, then find the third side.
A. 4 cm
B. 16 cm
C. Cannot be found
D. 8 cm ✓
Answer: D
Q54. The following table shows the total candidates appeared and number of candidates present, in different exam centres - P, Q
and R.
Study the table and answer the question that follows.
'Total' denotes total candidates applied for the centre, 'Present' denotes the candidates appeared.
In which year was the number of absentees the second highest in total of all centres?
A. 2018
B. 2017
C. 2020
D. 2019 ✓
Answer: D
Q55. Which of the following can be the value of 'k' so that the number 217924k is divisible by 6?
A. 4
B. 6
C. 2 ✓
D. 0
Answer: C
Q56. Read the given information and answer the question that follows.
The following table gives the percentage of marks obtained by seven students in six different subjects in an
examination.
The number in the brackets give the maximum marks in each subject.
If someone secured all the highest scores that have been obtained by some student or the other in the six subjects
as given in the table above, what would be the exact overall percentage score obtained by that student?
A. 91 1/6% ✓
B. 95.16%
C. 91%
D. 90 5/6%
Answer: A
Q57. The value of sin² 30 - sin² 40 + sin² 45 - sin² 55 - sin² 35 + sin² 45 - sin250 +
sin² 60 is:
A. 1
B. 2
C. 4
D. 0 ✓
Answer: D
Q58. The value ofcos²29° + cos261°is:
A. √3/2
B. 2
C. 1 ✓
D. 0
Answer: C
Q59. An article is marked at 550. If it is sold at a discount of 40%, then the selling price becomes 10% more than its cost price.
What is the cost price (in ₹)?
A. 220
B. 330
C. 300 ✓
D. 200
Answer: C
Q60. The given table shows the percentage of marks obtained by three students in three different subjects in an institute.
(maximum marks are given in brackets)
If in order to pass the exam, a minimum of 105 marks are needed in History, how many students pass in the exam?
A. 3
B. 1 ✓
C. 0
D. 2
Answer: B
Q61. Fill pipe P is 21 times faster than fill pipe Q. If Q can fill a cistern in 110
minutes, find the time it takes to fill the cistern when both fill pipes are
opened together.
A. 5 minutes ✓
B. 4 minutes
C. 3 minutes
D. 6 minutes
Answer: A
Q62. The radii of the two cones are in the ratio of 2 : 5 and their volumes are in the ratio of 3 : 5. What is the ratio of their heights?
A. 15 : 4 ✓
B. 11 : 15
C. 13 : 11
D. 4 : 11
Answer: A
Q63. Simplify
x³ +15x² + 75x + 125
x²-25
(x-5).
A. x² + 25
B. x² + 5x + 25
C. x² + 10x + 25 ✓
D. x² - 25
Answer: C
Q64. Which of the following can be the value of k, if
(88 ÷ 8 x k - 3 x 3)
(6² - 7 x 5 + k²)
= 1?
A. 1,10 ✓
B. 4,7
C. 3,10
D. 2,7
Answer: A
Q65. Let O be the centre of the circle and AB and CD are two parallel chords on the same side of the radius. OP is perpendicular
to AB and OQ is perpendicular to CD. If AB = 10 cm, CD = 24 cm and PQ = 7 cm, then the diameter (in cm) of the circle is
equal to:
A. 26 ✓
B. 13
C. 12
D. 24
Answer: A
Q66. If cosecθ=5/3, then evaluate (sec²θ-1)x cot²θ x (1 + cot²θ).
A. 25/16
B. 9/16
C. 25/9 ✓
D. 4/5
Answer: C
Q67. The distance between the centres of two circles of radii 22 cm and 10 cm is 37 cm. If the points of contact of a direct
common tangent to these circles are M and Q, then find the length of the line segment MQ.
A. 35 cm ✓
B. 39 cm
C. 29 cm
D. 25 cm
Answer: A
Q68. In a circular race of 840 m, A and B start running in the same direction at the same time from the same point at the speeds of
6 m/s and 12 m/s, respectively. After how much time will they meet next?
A. 140 s ✓
B. 20 s
C. 40 s
D. 70 s
Answer: A
Q69. R pays ₹100 to P with ₹5, ₹2 and ₹1 coins. The total number of coins used for paying are 40. What is the number of coins of
denomination 5 in the payment?
A. 16
B. 17
C. 18
D. 13 ✓
Answer: D
Q70. In an election between two candidates, y% of the voters did not vote. 10% of the votes cast were declared invalid, while all
the valid votes were cast in favour of either of the two candidates. The candidate who got 59.375% of the valid votes cast
was declared elected by 2484 votes. If the number of people eligible to vote in that election was 16,000, what is the value of
y?
A. 7.2
B. 8.4 ✓
C. 8
D. 7.5
Answer: B
Q71. Mohan borrows a sum of ₹4,22,092 at the rate of 20% per annum simple interest. At the end of the first year, he repays
₹21,679 towards return of principal amount borrowed. If Mohan clears all pending dues at the end of the second year,
including interest payment that accrued during the first year, how much does he pay (in ₹) at the end of the second year?
A. 556367
B. 558380
C. 561347
D. 564914 ✓
Answer: D
Q72. Simplify (x²-9)
x+3
A. x +3
B. x - 3 ✓
C. √x2-9
D. x - 9
Answer: B
Q73. Rajesh, in his printing press, got an order to print some books, out of which he completed 17/27 of the order in 34 days. In
how many days did he complete the entire order of printing?
A. 60
B. 20
C. 54 ✓
D. 56
Answer: C
Q74. A grocer professes to sell rice at the cost price, but uses a fake weight of 870 g for 1 kg. Find his profit percentage (correct
to two decimal places).
A. 15.11%
B. 14.94% ✓
C. 18.21%
D. 11.11%
Answer: B
Q75. The following table shows the marks (out of 100) obtained by five students in five different subjects.
Who obtained 79% marks in all the subjects taken together?
A. Sumit
B. Mohit
C. Rohit
D. Tarun ✓
Answer: D
Q76. Select the option that expresses the given sentence in passive voice.
Ishika saw the tiger in the forest.
A. The tiger saw by Ishika in the forest.
B. The tiger was seen by the forest in Ishika.
C. The tiger was seen by Ishika in the forest. ✓
D. The tiger sees Ishika in the forest.
Answer: C
Q77. Select the most appropriate synonym of the given word.
Innuendo
A. Prose
B. Crude
C. Ragged
D. Insinuation ✓
Answer: D
Q78. Select the most appropriate option that can substitute the underlined segment in the given sentence.
'Spy Family' is a graphic novel that is a narrative work in which the story is conveyed to the reader using uninterrupted art
in a traditional comics format.
A. sequential art in a traditional ✓
B. existential art in a traditional
C. sedimental art in a traditional
D. longitudinal art in a traditional
Answer: A
Q79. Select the most appropriate synonym of the given word.
Fatal
A. Deadly ✓
B. Additional
C. Jovial
D. Easy
Answer: A
Q80. The following sentence has been divided into four segments. Identify the segment that contains an error.
Mr. Abhilash and his family / have received / no informations / about the incident.
A. have received
B. no informations ✓
C. about the incident.
D. Mr. Abhilash and his family
Answer: B
Q81. Select the option that expresses the opposite meaning of the underlined word.
The explosive used is of my own formulation, and I can vouch for its efficiency.
A. Maintain
B. Certify
C. Invalidate ✓
D. Witness
Answer: C
Q82. Select the most appropriate option to fill in the blank.
Vinod had a ________ escape in the car accident.
A. comfortable
B. full
C. narrow ✓
D. wide
Answer: C
Q83. Select the INCORRECTLY spelt word.
A. Embarrass
B. Connoisseur
C. Relevent ✓
D. Bureaucracy
Answer: C
Q84. Select the most appropriate synonym of the word in bold.
We'd better watch our step and not give him any excuse to harass us further.
A. betray
B. relish
C. soothe
D. intimidate ✓
Answer: D
Q85. Select the option that can be used as a one-word substitute for the given phrase.
A short interesting story about a real person or event
A. Poem
B. Sketch
C. Anecdote ✓
D. Narrative
Answer: C
Q86. Select the option that can be used as a one-word substitute for the underlined group of words.
She is proficient in speaking many languages.
A. Monolithic
B. Multilingual ✓
C. Heterolinguistic
D. Bilingual
Answer: B
Q87. Select the most appropriate meaning of the given idiom.
To have bigger fish to fry
A. To have an interest in cooking
B. To know different kinds of fishing techniques
C. To take calculated risks
D. To have bigger things to take care of than the menial task at hand ✓
Answer: D
Q88. The following sentence has been split into four segments. Identify the segment that contains a grammatical error.
My brother performed / extremely good / in the class test / held yesterday.
A. held yesterday
B. in the class test
C. My brother performed
D. extremely good ✓
Answer: D
Q89. Select the most appropriate synonym of the given word.
Toxic
A. Laudatory
B. Lanky
C. Lethal ✓
D. Licit
Answer: C
Q90. Select the option that can be used as a one-word substitute for the given group of words.
A person who likes to argue about anything
A. Reticent
B. Coward
C. Veracious
D. Contentious ✓
Answer: D
Q91. Select the most appropriate option to substitute the underlined segment in the given sentence.
She has been studying for two o'clock.
A. study from two o'clock
B. studying since two o'clock ✓
C. study for two o'clock
D. studying two o'clock
Answer: B
Q92. In the following sentence, four words are underlined out of which one word is misspelt. Identify the INCORRECTLY spelt
word.
After the recapture (A) of Tololing and the adjacent features, evacting (B) the enemy from this well-fortified (C) position
became a priority.(D)
A. B ✓
B. D
C. A
D. C
Answer: A
Q93. Select the option that expresses the given sentence in active voice.
Lovely tunes are composed by Domnica.
A. Domnica composed lovely tunes.
B. Domnica composes tunes lovely.
C. Domnica will compose lovely tunes.
D. Domnica composes lovely tunes. ✓
Answer: D
Q94. Select the word which means the same as the group of words given.
Unit of weight for precious stones
A. Pure
B. Reliable
C. Carat ✓
D. Accurate
Answer: C
Q95. Select the most appropriate synonym to replace the underlined word in the given sentence.
No altruistic act is truly sincere.
A. philanthropic ✓
B. phantasmal
C. phenomenal
D. phonotypical
Answer: A
Q96. There is a saying that coming events cast their shadows before. (1)______ it is not universally true. Something can happen within a second, and one may not (2)______ it. (3)______, some instances show that predictions based on certain signs have gone wrong. People generally say that natural calamities can be predicted by observing the animals. But what if animals are suffering from some disease and don't show any signs before the event appears? They may fail to make peculiar sounds or actions about the events which are going to take place. (4)______, some unnatural calamities that are likely to appear may forecast their shadows by some bad omens. (5)______ we should not completely cancel out the possibilities that animals can sense certain unnatural happenings.Select the most appropriate option to fill in blank number 1.
A. Moreover
B. Therefore
C. Furthermore
D. However ✓
Answer: D
Q97. There is a saying that coming events cast their shadows before. (1)______ it is not universally true. Something can happen within a second, and one may not (2)______ it. (3)______, some instances show that predictions based on certain signs have gone wrong. People generally say that natural calamities can be predicted by observing the animals. But what if animals are suffering from some disease and don't show any signs before the event appears? They may fail to make peculiar sounds or actions about the events which are going to take place. (4)______, some unnatural calamities that are likely to appear may forecast their shadows by some bad omens. (5)______ we should not completely cancel out the possibilities that animals can sense certain unnatural happenings.Select the most appropriate option to fill in blank number 2.
A. legalise
B. foresee ✓
C. rescind
D. affect
Answer: B
Q98. There is a saying that coming events cast their shadows before. (1)______ it is not universally true. Something can happen within a second, and one may not (2)______ it. (3)______, some instances show that predictions based on certain signs have gone wrong. People generally say that natural calamities can be predicted by observing the animals. But what if animals are suffering from some disease and don't show any signs before the event appears? They may fail to make peculiar sounds or actions about the events which are going to take place. (4)______, some unnatural calamities that are likely to appear may forecast their shadows by some bad omens. (5)______ we should not completely cancel out the possibilities that animals can sense certain unnatural happenings.Select the most appropriate option to fill in blank number 3.
A. Therefore
B. Moreover ✓
C. Nevertheless
D. However
Answer: B
Q99. There is a saying that coming events cast their shadows before. (1)______ it is not universally true. Something can happen within a second, and one may not (2)______ it. (3)______, some instances show that predictions based on certain signs have gone wrong. People generally say that natural calamities can be predicted by observing the animals. But what if animals are suffering from some disease and don't show any signs before the event appears? They may fail to make peculiar sounds or actions about the events which are going to take place. (4)______, some unnatural calamities that are likely to appear may forecast their shadows by some bad omens. (5)______ we should not completely cancel out the possibilities that animals can sense certain unnatural happenings.Select the most appropriate option to fill in blank number 4.
A. Besides ✓
B. Secondly
C. Therefore
D. Despite
Answer: A
Q100. There is a saying that coming events cast their shadows before. (1)______ it is not universally true. Something can happen within a second, and one may not (2)______ it. (3)______, some instances show that predictions based on certain signs have gone wrong. People generally say that natural calamities can be predicted by observing the animals. But what if animals are suffering from some disease and don't show any signs before the event appears? They may fail to make peculiar sounds or actions about the events which are going to take place. (4)______, some unnatural calamities that are likely to appear may forecast their shadows by some bad omens. (5)______ we should not completely cancel out the possibilities that animals can sense certain unnatural happenings.Select the most appropriate option to fill in blank number 5.